نمونهای دیگر از بیقانونی در باشت؛ پیادهرو یا ارث پدری!+تصویر
رضا سلیمانی
نمونهای دیگر از بیقانونی در باشت؛ پیادهرو یا ارث پدری!
سد معبر را نمیتوان تنها در دست فروشی خلاصه کرد، زیرا بسیاری از مغازهدارانی که از حریم مغازه خود به بیرون تجاوز کرده و پیاده رو را هم مغازه خود به حساب میآورند شکل دیگری از سد معبر هستند.
فنح الله پوران پور- کمتوجهی برخی دست فروشان و مغازه داران به حقوق سایر شهروندان موجب بروز سد معبر شده که بسیاری از شهروندان از این وضعیت گلایه دارند.
براساس قانون؛ شهرداریها موظف به برخورد با سد معبر هستند و مدیران شهرداری نیز همواره برخورد با سد معبر را از اولویتهای خود عنوان میکنند، اما وضعیت شهر باشت در مناطق مختلف از جمله خیابان ولیعصر( عج) حاکی از آن است که برخورد با سد معبر مناسب تاثیرگذار نیست، به طوری که شهروندان از این وضع ناراضی هستند.
سد معبر به عنوان یکی از معضلات اجتماعی و چالشهای پیش روی مدیریت شهری باشت مشکلات متعددی را ایجاد کرده است، بارها پیش آمده هنگامی که میخواهیم از خیابان عبور کنیم به دلیل وجود برخی از موانع تغییر مسیر داده و از سمتی به سمت دیگر میرویم که این عمل احتمال حادثه و ترافیک را زیاد میکند، موانعی که شاید توسط میوه فروشان و شاید هم توسط کسبه به وجود آمدهاند.
علاوه بر میوه فروشان بسیاری از مغازهداران نیز با گذاشتن کالا و اجناس در مقابل مغازه و اشغال پیادهرو و معابر عمومی موجب اخلال در رفت و آمد عابران پیاده میشوند و ضمن ایجاد خطر، مشکلات بسیاری را به وجود میآورند، وانت بارهای دوره گرد و ثابت، توقف یا پارک وسیله نقلیه در مکان نامناسب در کوچه و خیابان و ریختن مصالح و یا نخالههای ساختمانی و آهن آلات هنگام تعمیرات یا ساخت و ساز در مسیر مردم از دیگر مصادیق سد معبر است.
در خصوص برخورد با دستفروشان به عنوان یکی از عوامل اصلی سد معبر اما این موضوع هم برای خود حکایتی دارد، از یک سو ممکن است شهروندان افرادی باشند که از سد معبر گلایه دارند و از سوی دیگر جزو آن دسته باشند که به یک دستفروش که برای کسب روزی حلال از سر ناچاری به دستفروشی روی آورده است، حق بدهند.
سد معبر علاوه بر اختلال در تردد و عبور و مرور به بی نظمی و آشفتگی در شهر نیز دامن میزند، از سوی دیگر موجب افزایش ترافیک میشود.
به نظر میرسد شهرداری برای رفع مشکل سد معبر در باشت علاوه بر برخورد قاطع با جنبههای مختلف سد معبر باید با راهکارهای مناسب ساماندهی میوه فروشان، دستفروشان را در دستور کار خود قرار دهد.
پیادهرو جای پهن کردن بساط نیست
یکی از شهروندان باشتی با اشاره به معضل دستفروشی میگوید: اشخاصی که در کنار معابر، با اشغال سطح معینی از پیاده رو اقدام به فروش اجناس و کالاهای خود میکنند، برای عبور و مرور عابران ایجاد مشکل کرده و با ایجاد سد معبر تخلف میکنند.
فاطمه زارع پور عنوان میکند: برای رفع معضل سدمعبر در شهر، لازم است در کنار برخورد قاطعانه، استمرار آن در دستور کار شهرداری قرار بگیرد تا این مهم نهادینه شود و دستفروشان و مغازه داران بدانند پیادهروها که برای گذر عابران هستند، جایی برای بساط نیست و نباید حقوق شهروندی مردم را نادیده بگیرد.
وی تاکید میکند: معابر و پیادهروها متعلق به عابران پیاده است و همگان باید به حق و حقوق عابران احترام بگذارند.
تجاوز مغازه داران به پیاده روها
سید هادی حسینی یکی دیگر از شهروندان باشتی است که از سد معبر شهر گلایه دارد و میگوید: سد معبر را نمیتوان تنها در دست فروشی خلاصه کرد، زیرا بسیاری از مغازهدارانی که از حریم مغازه خود به بیرون تجاوز کرده و پیاده رو را هم مغازه خود به حساب میآورند شکل دیگری از سد معبر هستند.
وی بیان میکند: واقعیت امر این است که سد معبر در منظر عمومی علاوه بر آلودگی بصری، موجب بر هم خوردن آرامش شهر و شهروندان همچنین مخدوش شدن مبلمان شهری نیز میشود.
این شهروند باشتی معتقد است؛ بهترین راه حل این معضل این است که نهادهای متولی به فرهنگ سازی در زمینه آگاهی افراد با حقوق شهروندی و حق و حقوق خود توجه داشته باشند.
برخی مغازهها پیادهروی عمومی را صاحب شدهاند
در همین زمینه زهرا اکبرنبا دیگر شهروند باشتی به خبرنگار فارس میگوید: سد معبر در خیابانهای شهر دردی قدیمی است و در همه جا این معضل وجود دارد و در بسیاری از جاها مردم هم تحمل میکنند اما در برخی موارد واقعا سد معبر شکل بدی پیدا کرده است.
وی میافزاید: علاوه بر اینکه در برخی از خیابان های شهر مانند خیابان اصلی ماشین های فروش میوه سد عظیمی از خیابان را در بر میگیرند، در برخی از مناطق نیز میبینیم که مغازهداران وارد حریم پیاده رو می شوند.
این شهروند باشتی با گلایه از عملکرد برخی از مغازهداران، ادامه میدهد: هر چند بسیاری از مغازه داران این موضوع را رعایت میکنند اما برخی نیز پیاده رو را متعلق به خود میدانند و بسیاری از اجناس خود را در آن قرار میدهند و راه عبور مردم را میبندند.
به گزارش فارس اکنون باید مسئولان متولی توضیح دهند با وضعیت به وجود آمده آیا حق مردم ضایع نشده است؟ آیا مسئولان مرتبط از خواب بیدار نمیشوند و آیا با ادامه این روند دیگر عابران جرات حرکت در پیادهروهای باشت را خواهند داشت چرا که سند پیادهروها عملا به نام مغازهداران خورده و ارث پدری آنها محسوب میشود. /فارس
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
شما باید وارد شوید تا نظر بنویسید.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰